tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Placuszki bananowe z malinami

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 15 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 322,5 kcal \ B - 8,4 g \ W - 39,6 g \ T - 17 g \ BŁ - 3,7 g
  1. Banan - 120 g (1 sztuka)
  2. Jajo kurze - 100 g (2 sztuki)
  3. Erytrytol - 5 g (1 łyżeczka)
  4. Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)
  5. Mąka kokosowa - 20 g (2 łyżki)
  6. Mąka ziemniaczana - 40 g (2 łyżki)
  7. Mleko kokosowe - 40 g (4 łyżki)
  8. Proszek do pieczenia (bg) - 3 g (1/2 łyżeczki)
  9. Maliny - 70 g (1 garść)
  10. Olej kokosowy - 5 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

Jajka rozbić, dodać banana, erytrol, szczyptę soli. Zblendować. Dodać mąkę, mleko kokosowe, proszek do pieczenia. Zmiksować. Maliny poprzekrajać, dodać do masy i wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej olejem kokosowym. Podawać z ulubionymi dodatkami - u mnie były to borówki, maliny i sos z jogurtu (w diecie bezmlecznej można użyć jogurt kokosowy), ekstraktu waniliowego oraz syropu klonowego.

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...