tel.: +48 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl

Papryka zapiekana z serkiem wiejskim, mozzarellą i pomidorem

Bez glutenu
  1. 60 min
  2. 1 porcja
  3. 267,7 kcal \ B - 22,1 g \ W - 24,6 g \ T - 10,2 g \ BŁ - 6,3 g
  1. Papryka czerwona - 230 g (1 duża sztuka)
  2. Serek wiejski - 60 g (3 łyżki)
  3. Mozzarella - 45 g (3 plastry)
  4. Pomidor - 170 g (1 średnia sztuka)
  5. Bazylia świeża - 1 g (1/2 łyżeczki)
  6. Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)
  7. Pieprz - 0,5 g (1 szczypta)

Przygotowanie

Paprykę myjemy, ścinamy górę i wydrążamy środek. Serek wiejski łączymy z drobno pokrojonym pomidorem, serem mozzarella i posiekaną świeżą bazylią. Dodajemy sól, pieprz i ulubione przyprawy.
Masę przekładamy do wnętrza papryki, przykrywamy ściętą górą i zapiekamy 35- 40 min w temperaturze 180C. Następnie ściągamy „przykrywkę” i zwiększamy temperaturę do 200C aby masa ładnie się spiekła i pieczemy 10 minut

Taki posiłek idealnie nadaje się na kolację, bądź jako dodatek do obiadu. Dostarcza sporo białka i jest sycący.

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...