Obłędny pudding z tapioki z truskawkami

Oceń
Obłędny pudding z tapioki z truskawkami

Wskazówki

45 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
408 kcal \ B-4 g \ W-25 g \ T-36 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Perełki z tapioki – 30 g (1 porcja)
  • Mleko kokosowe – 300 g (1 porcja)
  • Truskawki – 50 g (1 garść)
  • Laska wanilii – 1 kawałek
  • Mięta – kilka listków

Przygotowanie

W garnuszku zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wanilii, dodać kuleczki tapioki. Gotować pod przykryciem ok 20-25 minut, od czasu do czasu mieszając (mieszałam dość często ponieważ kuleczki przyklejały się do dna garnuszka). W razie potrzeby dolać wodę / rozcieńczone mleo roślinne (ok 100ml). Tapioka będzie gotowa gdy stanie się przezroczysta. Masę przełożyć do naczyń i odstawić do wystudzenia.
Truskawki zmiksować na mus (w razie potrzeby można dodać miód), przełożyć na zastygniętą masę, przyozdobić miętą.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz