tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Obłędny pudding z tapioki z truskawkami

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 45 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 408,3 kcal \ B - 3,8 g \ W - 24,7 g \ T - 36 g \ BŁ - 0,6 g
  1. Perełki z tapioki - 30 g (1 porcja)
  2. Mleko kokosowe - 300 g (1 porcja)
  3. Laska wanilii - 2 g (1 kawałek)
  4. Truskawki - 50 g (1 garść)
  5. Mięta - 3 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

W garnuszku zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wanilii, dodać kuleczki tapioki. Gotować pod przykryciem ok 20-25 minut, od czasu do czasu mieszając (mieszałam dość często ponieważ kuleczki przyklejały się do dna garnuszka). W razie potrzeby dolać wodę / rozcieńczone mleo roślinne (ok 100ml). Tapioka będzie gotowa gdy stanie się przezroczysta. Masę przełożyć do naczyń i odstawić do wystudzenia.
Truskawki zmiksować na mus (w razie potrzeby można dodać miód), przełożyć na zastygniętą masę, przyozdobić miętą.

Smacznego!

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...