tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Obłędny pudding z tapioki z musem jagodowym

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 45 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 443,5 kcal \ B - 4 g \ W - 34 g \ T - 36,4 g \ BŁ - 1,9 g
  1. Perełki z tapioki - 30 g (1 porcja)
  2. Mleko kokosowe - 300 g (1 porcja)
  3. Laska wanilii - 2 g (1 kawałek)
  4. Jagody mrożone - 120 g (1 szklanka)
  5. Miód - 10 g (1 łyżeczka)
  6. Mięta - 3 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

W garnuszku zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wanilii, dodać kuleczki tapioki. Gotować pod przykryciem ok 20-25 minut, od czasu do czasu mieszając (mieszałam dość często ponieważ kuleczki przyklejały się do dna garnuszka). W razie potrzeby dolać wodę / rozcieńczone mleo roślinne (ok 100ml). Tapioka będzie gotowa gdy stanie się przezroczysta. Masę przełożyć do naczyń i odstawić do wystudzenia.
Jagody zmiksować, dodać miód (można pominąć). Przełożyć na zastygniętą masę, przyozdobić miętą.

Smacznego!

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...

Facebook

Kontakt


tel.:791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl