tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Naleśniki z musem malinowym i bananem

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 15 min
  2. 6 porcji
  3. 1 porcja to: 186,9 kcal \ B - 5,4 g \ W - 30,5 g \ T - 6,4 g \ BŁ - 2,7 g
  1. Jajo kurze - 100 g (2 sztuki)
  2. Mąka ryżowa - 30 g (1 porcja)
  3. Erytrytol - 10 g (2 łyżeczki)
  4. Mleko kokosowe - 30 g (1 porcja)
  5. Mąka jaglana - 60 g (1 porcja)
  6. Skrobia ziemniaczana - 25 g (2 łyżki)
  7. Woda - 110 g (1/2 szklanki)
  8. Miód - 12 g (1 łyżeczka)
  9. Banan - 240 g (2 sztuki)
  10. Czekolada gorzka (70% kakao) - 15 g (3 kostki)
  11. Migdały w płatkach - 20 g (2 łyżki)
  12. Sól himalajska - 6 g (1 łyżeczka)
  13. Maliny mrożone - 120 g (1 porcja)

Przygotowanie

Z przepisu wychodzi 6 naleśników.
Do miski wbić jajka, dodać erytrol oraz sól. Zmiksować mikserem. Dodać mąki, mleko kokosowe (lub inne roślinne) oraz wodę. Ponownie wszystko zmiksować. Ciasto powinno być dość lejące. Patelnię porządnie rozgrzać, lekko posmarować tłuszczem (np. pędzelkiem). Nalewać porcje ciasta i smażyć z obu stron do lekkiego zrumienienia. 
Podawać z dodatkami (ilość podana na 6 nalesników jak na zdjęciu): mus zrobiony z mrożonych malin i miodu, banan, płatki migdałów i kawałki czekolady.

Print Friendly and PDF

Tagi:

Komentarze (4)

Trwa wczytywanie komentarzy...