tel.: +48 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl

Naleśniki z kaszy jaglanej

Bez glutenu
  1. 30 min
  2. 10 porcji
  3. 217,8 kcal \ B - 2,1 g \ W - 19,7 g \ T - 15 g \ BŁ - 0 g
  1. Skrobia ziemniaczana - 150 g (7 łyżek)
  2. Jajo kurze - 50 g (1 sztuka)
  3. Olej kokosowy - 90 g (3 łyżki)
  4. Kasza jaglana, ugotowana - 285 g (1,5 szklanki)
  5. Mleko kokosowe - 220 g (1 szklanka)

Przygotowanie

Ostudzoną kaszę, mleko, skrobię ziemniaczaną, jajo i olej zmiksować na bardzo gładką masę.
Niewielką ilość masy wylać na patelnię, delikatnie rozprowadzić i smażyć z obu stron (aż się zarumienią). Podawać z ulubionymi dodatkami.

Komentarze (1)

Trwa wczytywanie komentarzy...