tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Naleśniki gryczane z czekośliwką

Bez glutenu
  1. 10 min
  2. 1 porcja
  3. 1 porcja to: 283,3 kcal \ B - 14,7 g \ W - 44 g \ T - 7,7 g \ BŁ - 1 g
  1. Jajo kurze - 50 g (1 sztuka)
  2. Mąka gryczana - 50 g (1 porcja)
  3. Erytrol - 5 g (1 łyżeczka)
  4. Sól - 1 g (1 szczypta)
  5. Ekstrakt waniliowy - 1 g (kilka kropel)
  6. Mleko - 75 g (1 porcja)

Przygotowanie

Jajko wybić do miseczki, dodać erytrol, sól, ekstrakt, mleko (można dodać roślinne) i mąkę. Zmiksować. Smażyć na patelni lekko posmarowanej tłuszczem. Podawać z czekośliwką (przepis znajdziesz TUTAJ) oraz owocami sezonowymi.

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...