tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Kulki daktylowo-orzechowe

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 20 min
  2. 15 porcji
  3. 1 porcja to: 42,5 kcal \ B - 1 g \ W - 5,6 g \ T - 2,4 g \ BŁ - 1,1 g
  1. Daktyle - 90 g (2 garści)
  2. Orzechy włoskie - 30 g (2 łyżki)
  3. Migdały - 30 g (2 łyżki)
  4. Kakao niesłodzone - 10 g (2 łyżeczki)

Przygotowanie

Migdały, orzechy i kakao zmiksować w robocie kuchennym na drobną mąkę, a następnie przełożyć do miski. Daktyle zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie odsączyć, przełożyć do misy blendera i zmiksować. Dodać orzechy z kakao. Wszystko razem miksować (aż powstanie spójna masa), uformować kulki, obtoczyć np. we wiórkach kokosowych i wyłożyć np. w plastikowym pudełku wyłożonym papierem do pieczenia. Przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym pudełku.

Print Friendly and PDF

Komentarze (2)

Trwa wczytywanie komentarzy...