Krem z brokuła

Oceń
Krem z brokuła

Wskazówki

20 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
196 kcal \ B-10 g \ W-23 g \ T-12 g \ BŁ-8 g

Składniki

  • Cebula – 105 g (1 sztuka)
  • Czosnek – 10 g (2 ząbki)
  • Masło klarowane – 15 g (1 łyżka)
  • Por – 140 g (1 sztuka)
  • Brokuły – 500 g (1 duża sztuka)
  • Bulion domowy – 480 g (2 szklanki)
  • Gałka muszkatołowa – 1/4 łyżeczki
  • Sól – 1/2 łyżeczki
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Cebulę i czosnek kroimy drobno. Podsmażamy na maśle klarowanym. Dodajemy pora pokrojonego w plasterki. Wszystkie składniki wrzucamy do garnka. Brokuła dzielimy na różyczki, dodajemy do reszty składników, zalewamy domowym bulionem i gotujemy. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą i gałką muszkatołową. W razie potrzeby doprawić do smaku.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz