tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Krem z brokuła

  1. 20 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 195,7 kcal \ B - 10,2 g \ W - 23,1 g \ T - 11,5 g \ BŁ - 7,5 g
  1. Cebula - 105 g (1 sztuka)
  2. Czosnek - 10 g (2 ząbki)
  3. Masło klarowane - 15 g (1 łyżka)
  4. Por - 140 g (1 sztuka)
  5. Brokuły - 500 g (1 duża sztuka)
  6. Bulion domowy - 480 g (2 szklanki)
  7. Gałka muszkatołowa - 2 g (1/4 łyżeczki)
  8. Sól - 3 g (1/2 łyżeczki)
  9. Pieprz - 1 g (1 szczypta)

Przygotowanie

Cebulę i czosnek kroimy drobno. Podsmażamy na maśle klarowanym. Dodajemy pora pokrojonego w plasterki. Wszystkie składniki wrzucamy do garnka. Brokuła dzielimy na różyczki, dodajemy do reszty składników, zalewamy domowym bulionem i gotujemy. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą i gałką muszkatołową. W razie potrzeby doprawić do smaku.

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...