tel.: +48 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl

Kolorowa sałatka

Bez glutenu
  1. 15 min
  2. 2 porcje
  3. 268,6 kcal \ B - 16,3 g \ W - 8 g \ T - 19,2 g \ BŁ - 1,2 g
  1. Mix sałat - 20 g (1 garść)
  2. Pomidor - 170 g (1 średnia sztuka)
  3. Mozzarella - 125 g (1 kulka)
  4. Cebula - 52 g (1/2 sztuki)
  5. Oliwa z oliwek - 20 g (2 łyżki)
  6. Ocet balsamiczny - 3 g (1 łyżeczka)
  7. Sok z cytryny - 6 g (1 łyżka)
  8. Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)
  9. Pieprz - 0,5 g (1 szczypta)
  10. Bazylia świeża - 1 g (1/2 łyżeczki)

Przygotowanie

Pomidory i ser kroimy w plastry. Sałatę wykładamy na talerz, następnie naprzemiennie układamy pomidory i mozarellę. Polewamy sosem przygotowanym z oliwy z oliwek, octu balsamicznego, soku z cytryny, pieprzu, soli i ziół.


Smacznego!

Taka sałatka idealnie nadaje się na wynos - do pracy, szkoły, na uczelnię.

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...