tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Koktajl na mleku kokosowym z malinami i jeżynami

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 5 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 302 kcal \ B - 4,6 g \ W - 22,4 g \ T - 27,2 g \ BŁ - 6,5 g
  1. Jeżyny - 110 g (1 szklanka)
  2. Maliny - 120 g (1 szklanka)
  3. Mleko kokosowe - 220 g (1 szklanka)
  4. Woda - 110 g (1/2 szklanki)
  5. Pyłek pszczeli - 5 g (1 łyżeczka)
  6. Erytrytol - 5 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

Owoce przełożyć do misy blendera, dodać erytrol, zalać mlekiem kokosowym i wodą. Zmiksować do uzyskania pożądanej konsystencji. W razie potrzeby można dolać wodę. Wierzch obsypać pyłkiem pszczelim (można pominąć :) ).

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...