tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Jogurt z figami, musem z malin i granolą

  1. 10 min
  2. 1 porcja
  3. 1 porcja to: 407,1 kcal \ B - 12,5 g \ W - 73,2 g \ T - 10 g \ BŁ - 10,7 g
  1. Jogurt naturalny - 150 g (1 mały kubeczek)
  2. Miód - 10 g (1 łyżeczka)
  3. Ekstrakt waniliowy - 1 g (kilka kropel)
  4. Świeże figi - 140 g (2 sztuki)
  5. Domowa granola - 30 g (3 łyżki)
  6. Nasiona chia - 5 g (1 łyżeczka)
  7. Maliny - 70 g (1 garść)
  8. Syrop klonowy - 5 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

Maliny wrzucić do garnuszka, dolać odrobinę wody i syrop klonowy. Dusić kilka minut. Jogurt wymieszać z miodem, domowym ekstraktem waniliowym (można pominąć). Na spodzie słoiczka/ szklanki ułożyć warstwami: jogurt, domową granolę, chia, mus z malin, figi. Można dodatkowo przystroić listkami mięty.

Print Friendly and PDF

Komentarze (1)

Trwa wczytywanie komentarzy...