tel.: +48 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl

Jajka faszerowane

Bez glutenu
  1. 30 min
  2. 3 porcje
  3. 231,8 kcal \ B - 16,8 g \ W - 1,6 g \ T - 17,5 g \ BŁ - 0,1 g
  1. Jajo kurze - 300 g (6 sztuk)
  2. Chrzan - 10 g (1 łyżeczka)
  3. Jogurt naturalny - 25 g (1 łyżka)
  4. Majonez - 25 g (1 łyżka)
  5. Łosoś wędzony - 50 g (1/2 porcji)
  6. Szczypior - 10 g (2 łyżki)
  7. Rzeżucha - 10 g (1 garść)
  8. Pieprz - 0,5 g (1 szczypta)
  9. Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)

Przygotowanie

Jajka gotujemy przez 7 min, następnie studzimy, skubiemy i przekrajamy na pół. Z każdej części wydłubujemy żółtka i przekładamy do miseczki. Szczypiorek i łososia drobno siekamy. W miseczce mieszamy żółtka, majonez, jogurt, chrzan, szczypiorek i łososia. Do smaku dodajemy odrobinę soli i świeżo mielony pieprz. Farsz delikatnie nakładamy do jajek. Wierzch zdobimy łososiem oraz rzeżuchą.

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...