tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Jaglane kulki "rafaello"

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 90 min
  2. 30 porcji
  3. 1 porcja to: 29,6 kcal \ B - 0,5 g \ W - 3,4 g \ T - 1,7 g \ BŁ - 0,2 g
  1. Kasza jaglana - 100 g (1 woreczek)
  2. Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)
  3. Mleko kokosowe - 110 g (1/2 szklanki)
  4. Woda - 50 g (1 porcja)
  5. Cukier kokosowy - 20 g (1 porcja)
  6. Laska wanilii - 2 g (1 kawałek)
  7. Wiórki kokosowe - 30 g (5 łyżek)

Przygotowanie

Kaszę ugotować z dodatkiem mleka kokosowego, wody, soli, cukru kokosowego i wanilii (dodałam domowy ekstrakt waniliowy). W razie potrzeby dodatkowo podlać wodą. Wymieszać z pastą kokosową (kupną, bądź wiórkami kokosowymi zblendowanymi w młynku do kawy) i zmiksować. Z masy formować kulki. Dodatkowo można je obtaczać w wiórkach kokosowych. Schłodzić w lodówce i podawać.

Do środka można dodać migdały albo coś kwaśnego (np. wstrzyknąć dżem z czarnej porzeczki).

Print Friendly and PDF

Komentarze (10)

Trwa wczytywanie komentarzy...

Facebook

Kontakt


tel.:791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl