tel.: +48 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl

Frittata ze szpinakiem

Bez glutenu
  1. 30 min
  2. 1 porcja
  3. 377,6 kcal \ B - 37,3 g \ W - 21 g \ T - 17,3 g \ BŁ - 5,2 g
  1. Jajo kurze - 100 g (2 sztuki)
  2. Ser twarogowy półtłusty - 100 g (1/2 kostki)
  3. Szpinak - 100 g (4 garści)
  4. Pomidor - 170 g (1 średnia sztuka)
  5. Suszone pomidory w oliwie - 21 g (3 plastry)
  6. Czosnek - 5 g (1 ząbek)
  7. Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)
  8. Pieprz - 0,5 g (1 szczypta)
  9. Zioła prowansalskie - 1 g (1 szczypta)

Przygotowanie

Jajka rozbić w miseczce, dodać rozkruszony twaróg, drobno posiekany ząbek czosnku, oraz pomidory suszone. Szpinak rozmrozić i dokładnie odcisnąć wodę. Dodać do reszty składników, doprawić i dokładnie wymieszać. Masę wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia, a na wierzchu ułożyć plasterki pomidora. Piec przez 25 minut w temp 180C.

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...