tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Frittata z porem i suszonymi pomidorami

Bez glutenu
  1. 20 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 375,2 kcal \ B - 22,5 g \ W - 12,5 g \ T - 27,4 g \ BŁ - 3,2 g
  1. Suszone pomidory w oliwie - 28 g (4 plastry)
  2. Śmietana 12% - 30 g (2 łyżki)
  3. Ser Camembert - 30 g (2 plastry)
  4. Jajo kurze - 250 g (5 sztuk)
  5. Pieprz - 0,5 g (1 szczypta)
  6. Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)
  7. Cebula - 105 g (1 sztuka)
  8. Masło klarowane - 15 g (1 łyżka)
  9. Gałka muszkatołowa - 2 g (1/4 łyżeczki)
  10. Por - 160 g (1 sztuka)

Przygotowanie

Cebulę pokroić w kosteczkę, pora w półplasterki. Zeszklić na maśle klarowanym, doprawić solą i gałką muszkatołową. Jaja rozbić w misce z przyprawami (sól, pieprz, można dodać pomidory suszone z czosnkiem niedźwiedzim) i śmietaną. Dodać bardzo drobno pokrojone pomidorki i ser. Wymieszać dokładnie. Masę wlać na patelnię z porem i cebulą. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180C i piec około 10-15 minut.

Print Friendly and PDF

Komentarze (1)

Trwa wczytywanie komentarzy...

Facebook

Kontakt


tel.:791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl