tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Fit deser a'la monte

Bez glutenu
  1. 10 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 467,5 kcal \ B - 20,2 g \ W - 41,8 g \ T - 26,3 g \ BŁ - 3,9 g
  1. Jogurt grecki - 400 g (1 duży kubek)
  2. Syrop klonowy - 30 g (3 łyżki)
  3. Ekstrakt waniliowy - 1 g (kilka kropel)
  4. Masło z orzechów laskowych - 60 g (3 łyżki)
  5. Kakao niesłodzone - 20 g (2 łyżki)

Przygotowanie

Musimy przygotować dwie warstwy - białą i czekoladowo-orzechową. Jogurt grecki (użyłam Pilosa z Lidla) przekładamy do dwóch miseczek.
- warstwa biała - do jogurtu dodajemy *syrop klonowy (1,5 łyżki) i domowy ekstrakt waniliowy (tylko nie aromat).
- warstwa czokoladowo-orzechowa - do drugiej miseczki z jogurtem dodajemy syrop klonowy (1,5 łyżki), masło orzechowe (możemy je przygotować z orzechów laskowych, wystarczy przygotować 3 łyżki i zmielić na masło), kakao i ekstrakt waniliowy. Mieszamy dokładnie.
Układamy warstwami w pucharkach i zjadamy ze smakiem ;)

*Zamiast syropu klonowego można dodać płynny miód, syrop daktylowy lub erytrol.

Inspiracja: przepisy na instagramie :)

Print Friendly and PDF

Komentarze (8)

Trwa wczytywanie komentarzy...

Facebook

Kontakt


tel.:791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl