tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Ekspresowy makaron z tuńczykiem i kukurydzą

  1. 15 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 485,2 kcal \ B - 35,2 g \ W - 65,1 g \ T - 9,3 g \ BŁ - 7,5 g
  1. Makaron pełnoziarnisty penne - 150 g (2 szklanki)
  2. Oliwa z oliwek - 10 g (2 łyżeczki)
  3. Cebula - 90 g (1 sztuka)
  4. Tuńczyk w sosie własnym - 150 g (1 puszka)
  5. Kukurydza konserwowa - 90 g (6 łyżek)
  6. Oregano - 5 g (1 łyżeczka)
  7. Pieprz - 1 g (1 szczypta)
  8. Ser żółty - 20 g (1 plaster)

Przygotowanie

Makaron ugotować. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć drobno pokrojoną cebulkę. Dodać odsączonego z zalewy tuńczyka oraz kukurydzę. Smażyć na małym ogniu przez kilka minut. Doprawić pieprzem i oregano, a następnie wymieszać z makaronem. Dodać starty na tarce ser żółty.

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...