Ekspresowy makaron z tuńczykiem i kukurydzą

4/5 - (Ocen: 5)
Ekspresowy makaron z tuńczykiem i kukurydzą

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
485 kcal \ B-35 g \ W-65 g \ T-9 g \ BŁ-8 g

Składniki

  • Makaron pełnoziarnisty penne – 150 g (2 szklanki)
  • Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)
  • Cebula – 90 g (1 sztuka)
  • Tuńczyk w sosie własnym – 150 g (1 puszka)
  • Kukurydza konserwowa – 90 g (6 łyżek)
  • Ser żółty – 20 g (1 plaster)
  • Oregano – 1 łyżeczka
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Makaron ugotować. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć drobno pokrojoną cebulkę. Dodać odsączonego z zalewy tuńczyka oraz kukurydzę. Smażyć na małym ogniu przez kilka minut. Doprawić pieprzem i oregano, a następnie wymieszać z makaronem. Dodać starty na tarce ser żółty.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4/5 - (Ocen: 5)

Dodaj komentarz