tel.: +48 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl

Dynia ze szpinakiem

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 30 min
  2. 2 porcje
  3. 237,4 kcal \ B - 12,4 g \ W - 37,6 g \ T - 9,6 g \ BŁ - 9,7 g
  1. Dynia - 840 g (1 średnia sztuka)
  2. Szpinak - 50 g (2 garści)
  3. Czosnek - 10 g (2 ząbki)
  4. Szynka wieprzowa - 40 g (2 plastry)
  5. Słonecznik łuskany - 20 g (2 łyżki)
  6. Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)
  7. Pieprz - 0,5 g (1 szczypta)

Przygotowanie

Dynię dusimy z odrobina wody przez 15-20 min pod przykryciem. Dodajemy szynkę, czosnek oraz drobno pokrojony szpinak i dusimy 2-3 min. Doprawiamy solą, pieprzem i posypujemy pestkami słonecznika

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...