tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Dorsz pieczony w piekarniku

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 35
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 202,8 kcal \ B - 35,7 g \ W - 4,7 g \ T - 6 g \ BŁ - 1,1 g
  1. Oliwa z oliwek - 10 g (2 łyżeczki)
  2. Dorsz, filet - 400 g (1 porcja)
  3. Sól - 1 g (1 szczypta)
  4. Pieprz - 0,5 g (1 szczypta)
  5. Cytryna - 40 g (1/2 sztuki)
  6. Koperek - 8 g (1 łyżka)

Przygotowanie

Rybę porządnie przepłukać, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Doprawić solą, pieprzem, skropić oliwą. Na wierzchu ułożyć koperek i pcjonalnie startą skórkę z cytryny. Naczynie przykryć i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200C przez 20-25 minut. Podawać z plasterkami cytryny i ulubionymi dodatkami.

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...