Dorsz pieczony w piekarniku

Oceń
Dorsz pieczony w piekarniku

Wskazówki

35 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
203 kcal \ B-36 g \ W-5 g \ T-6 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)
  • Dorsz, filet – 400 g (1 porcja)
  • Cytryna – 40 g (1/2 sztuki)
  • Koperek – 8 g (1 łyżka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Rybę porządnie przepłukać, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Doprawić solą, pieprzem, skropić oliwą. Na wierzchu ułożyć koperek i pcjonalnie startą skórkę z cytryny. Naczynie przykryć i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200C przez 20-25 minut. Podawać z plasterkami cytryny i ulubionymi dodatkami.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz