tel.: +48 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl

Deser z kaszy jaglanej

Bez laktozy
Bez glutenu
Bez jaj
  1. 15 min
  2. 1 porcja
  3. 478,3 kcal \ B - 9,2 g \ W - 89,8 g \ T - 13,7 g \ BŁ - 6,6 g
  1. Kasza jaglana, ugotowana - 150 g (5 łyżek)
  2. Banan - 120 g (1 sztuka)
  3. Kakao niesłodzone - 10 g (2 łyżeczki)
  4. Awokado - 70 g (1/2 sztuki)
  5. Miód - 25 g (1 łyżka)

Przygotowanie

Kaszę jaglaną przed gotowaniem należy przepłukać, aby pozbyć się goryczy. Awokado i banana obrać, dodać kakao, miód i ugotowaną kaszę. Wszystko razem zmiksować na gładką masę.

Idealny zamiennik dla gotowych deserów w kubeczkach. Dostarcza mnóstwo minerałów i składników odżywczych, a przede wszystkim: zaspokaja apetyt na słodkie

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...