tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Czekoladowy pudding z tapioki

Bez laktozy
Bez glutenu
Bez jaj
  1. 45
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 465,8 kcal \ B - 5,3 g \ W - 44,4 g \ T - 36,9 g \ BŁ - 5,3 g
  1. Mleko kokosowe - 300 g (1 porcja)
  2. Perełki z tapioki - 30 g (1 porcja)
  3. Kakao niesłodzone - 10 g (2 łyżeczki)
  4. Miód - 25 g (1 łyżka)
  5. Erytrytol - 5 g (1 łyżeczka)
  6. Maliny - 120 g (1 szklanka)

Przygotowanie

W garnuszku zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wanilii, dodać kuleczki tapioki. Gotować pod przykryciem ok 20-25 minut, od czasu do czasu mieszając (mieszałam dość często ponieważ kuleczki przyklejały się do dna garnuszka). W razie potrzeby dolać wodę / rozcieńczone mleo roślinne (ok 100ml). Dodać kakao i porządnie wymieszać. Tapioka będzie gotowa gdy stanie się przezroczysta. Masę przełożyć do naczyń i odstawić do wystudzenia.
Maliny wrzucić do garnuszka, dodać odrobinę wody i erytrol. Podgrzać, zmiksować na mus, przełożyć na zastygniętą masę, przyozdobić miętą.

Smacznego!

Print Friendly and PDF

Komentarze (1)

Trwa wczytywanie komentarzy...

Facebook

Kontakt


tel.:791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl