tel.: +48 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl

Czekoladowy krem z daktyli

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 30 min
  2. 1 porcja
  3. 694,3 kcal \ B - 11,2 g \ W - 123,9 g \ T - 31,1 g \ BŁ - 20,7 g
  1. Daktyle - 135 g (3 garści)
  2. Kakao niesłodzone - 30 g (3 łyżki)
  3. Mleko kokosowe - 110 g (1/4 szklanki)
  4. Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)

Przygotowanie

Opcjonalnie można dodać: cynamon, kardamon, chilli, skórkę pomarańczową, orzechy, wiórki kokosowe, bądź inne ulubione dodatki

Daktyle zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na kilka godzin, aby łatwo się je miksowało.
Odsączamy je, blendujemy razem z pozostałymi składnikami.

Idealny zamiennik niezdrowych, kupnych kremów czekoladowych

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...