tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Czekoladowa owsianka na budyniu z bananem

Bez laktozy
  1. 15
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 415,9 kcal \ B - 11,4 g \ W - 64,1 g \ T - 11,8 g \ BŁ - 7,2 g
  1. Płatki owsiane - 100 g (1 porcja)
  2. Mleko migdałowe - 200 g (1 szklanka)
  3. Nasiona chia - 5 g (1 łyżeczka)
  4. Siemię lniane - 10 g (1 łyżka)
  5. Syrop klonowy - 12 g (1 łyżka)
  6. Budyń śmietankowy w proszku - 16 g (2 łyżki)
  7. Kakao niesłodzone - 5 g (1 łyżeczka)
  8. Banan - 120 g (1 sztuka)
  9. Dżem malinowy (niskosłodzony) - 30 g (2 łyżeczki)
  10. Czekolada gorzka (70% kakao) - 10 g (2 kostki)
  11. Pyłek pszczeli - 5 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

W garnku zagotowuję mleko (można użyć zwykłe, krowie) z płatkami owsianymi, chia i siemieniem. Dodaję syrop klonowy. W szklance rozrabiam mleko (na oko) i 2 łyżki budyniu waniliowego (bez cukru), czubatą łyżeczkę kakao. Kiedy płatki zaczynają się gotować, dolewam mleko z budyniem i mieszam aż zgęstnieje. Podaję z dodatkami (banan, domowy dżem malinowy, czekolada gorzka, pyłek pszczeli, chia).

Print Friendly and PDF

Tagi:

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...