Czekoladowa owsianka na budyniu z bananem

5/5 - (Ocen: 1)
Czekoladowa owsianka na budyniu z bananem

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
416 kcal \ B-11 g \ W-64 g \ T-12 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Płatki owsiane – 100 g (1 porcja)
  • Mleko migdałowe – 200 g (1 szklanka)
  • Nasiona chia – 5 g (1 łyżeczka)
  • Siemię lniane – 10 g (1 łyżka)
  • Syrop klonowy – 12 g (1 łyżka)
  • Budyń śmietankowy w proszku – 16 g (2 łyżki)
  • Kakao niesłodzone – 5 g (1 łyżeczka)
  • Banan – 120 g (1 sztuka)
  • Dżem malinowy (niskosłodzony) – 30 g (2 łyżeczki)
  • Czekolada gorzka (70% kakao) – 10 g (2 kostki)
  • Pyłek pszczeli – 5 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

W garnku zagotowuję mleko (można użyć zwykłe, krowie) z płatkami owsianymi, chia i siemieniem. Dodaję syrop klonowy. W szklance rozrabiam mleko (na oko) i 2 łyżki budyniu waniliowego (bez cukru), czubatą łyżeczkę kakao. Kiedy płatki zaczynają się gotować, dolewam mleko z budyniem i mieszam aż zgęstnieje. Podaję z dodatkami (banan, domowy dżem malinowy, czekolada gorzka, pyłek pszczeli, chia).

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz