tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Cytrusowa sałatka z nerkowcami

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 10 min
  2. 4 porcje
  3. 1 porcja to: 200,2 kcal \ B - 3,5 g \ W - 31,3 g \ T - 8,7 g \ BŁ - 3,8 g
  1. Pomarańcza - 240 g (1 sztuka)
  2. Mandarynka - 130 g (2 sztuki)
  3. Sok z cytryny - 6 g (1 łyżka)
  4. Grejpfrut czerwony - 300 g (1 sztuka)
  5. Miód - 12 g (1 łyżeczka)
  6. Oliwa z oliwek - 20 g (2 łyżki)
  7. Nerkowce - 35 g (1 garść)
  8. Roszponka - 50 g (2 garści)
  9. Żurawina suszona - 24 g (2 łyżki)
  10. Pieprz - 1 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

Roszponkę wypłukać, osuszyć i wyłożyć na talerze. Cytrusy oczyścić, obrać i usunąć błonki (wyfiletować). Ułożyć na roszponce. Obsypać nerkowcami i żurawiną. Z miodu, soku z cytryny, oliwy i pieprzu przygotować dressing. Polać sałatkę.

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...