Cytrusowa sałatka z nerkowcami

Oceń
Cytrusowa sałatka z nerkowcami

Wskazówki

10 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
200 kcal \ B-4 g \ W-31 g \ T-9 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Pomarańcza – 240 g (1 sztuka)
  • Mandarynka – 130 g (2 sztuki)
  • Sok z cytryny – 6 g (1 łyżka)
  • Grejpfrut czerwony – 300 g (1 sztuka)
  • Miód – 12 g (1 łyżeczka)
  • Oliwa – 20 g (2 łyżki)
  • Nerkowce – 35 g (1 garść)
  • Roszponka – 50 g (2 garści)
  • Żurawina suszona – 24 g (2 łyżki)
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Roszponkę wypłukać, osuszyć i wyłożyć na talerze. Cytrusy oczyścić, obrać i usunąć błonki (wyfiletować). Ułożyć na roszponce. Obsypać nerkowcami i żurawiną. Z miodu, soku z cytryny, oliwy i pieprzu przygotować dressing. Polać sałatkę.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz