tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Ciasteczka korzenne

Bez glutenu
  1. 2h
  2. 70 porcji
  3. 1 porcja to: 40,5 kcal \ B - 0,6 g \ W - 6,2 g \ T - 1,4 g \ BŁ - 0,2 g
  1. Miód - 24 g (2 łyżeczki)
  2. Masło - 100 g (1 porcja)
  3. Domowa przyprawa do piernika - 4 g (1 łyżeczka)
  4. Syrop klonowy - 20 g (2 łyżki)
  5. Jajo kurze - 100 g (2 sztuki)
  6. Soda - 5 g (1 łyżeczka)
  7. Mąka ziemniaczana - 25 g (1 łyżka)
  8. Cukier kokosowy - 120 g (1 porcja)
  9. Mąka ryżowa - 230 g (1 porcja)
  10. Mąka jaglana - 130 g (1 porcja)

Przygotowanie

Do miski przesiać wszystkie mąki. Dodać sodę oczyszczoną, cukier kokosowy, przyprawę do piernika. Wymieszać. Dodać jaja, syrop klonowy (można dodać ciut więcej), miód i roztopione masło. Całość dokładnie wymieszać i przez 5-10 minut wyrabiać ręką. Schować do lodówki na pół godziny. Rozwałkować na blacie (aby ciasto się nie przyklejało koniecznie trzeba podsypać je mąką ryżową). Wycinać ciasteczka. Piec w 180C przez 8-10 minut. Smacznego!

Print Friendly and PDF

Komentarze (3)

Trwa wczytywanie komentarzy...

Facebook

Kontakt


tel.:791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl