Carpaccio z burakami i serem kozim

4.5/5 - (Ocen: 2)
Carpaccio z burakami i serem kozim

Wskazówki

60 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
353 kcal \ B-13 g \ W-16 g \ T-28 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Burak – 240 g (2 sztuki)
  • Ser kozi w roladce – 100 g (1 porcja)
  • Roszponka – 50 g (2 garści)
  • Orzechy włoskie – 30 g (2 łyżki)
  • Oliwa – 20 g (2 łyżki)
  • Ocet balsamiczny – 3 g (1 łyżeczka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Buraki upiec lub ugotować (jeśli nie mamy czasu, to w niektórych sklepach, np. w Lidlu można kupić już ugotowane buraki, dobrej jakości). Pokroić w plasterki. Roszponkę przepłukać i wyłożyć na talerzu. Na wierzchu ułożyć buraki, posypać pokruszonym serem kozim, orzechami. Skropić oliwą wymieszaną z octem balsamicznym, doprawić solą i pieprzem.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4.5/5 - (Ocen: 2)

2 komentarze do “Carpaccio z burakami i serem kozim”

Dodaj komentarz