tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Carpaccio z burakami i serem kozim

Bez glutenu
  1. 1h
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 352,5 kcal \ B - 13,1 g \ W - 16,2 g \ T - 28 g \ BŁ - 3,6 g
  1. Burak - 240 g (2 sztuki)
  2. Ser kozi w roladce - 100 g (1 porcja)
  3. Roszponka - 50 g (2 garści)
  4. Orzechy włoskie - 30 g (2 łyżki)
  5. Oliwa z oliwek - 20 g (2 łyżki)
  6. Ocet balsamiczny - 3 g (1 łyżeczka)
  7. Sól - 1 g (1 szczypta)
  8. Pieprz - 0,5 g (1 szczypta)

Przygotowanie

Buraki upiec lub ugotować (jeśli nie mamy czasu, to w niektórych sklepach, np. w Lidlu można kupić już ugotowane buraki, dobrej jakości). Pokroić w plasterki. Roszponkę przepłukać i wyłożyć na talerzu. Na wierzchu ułożyć buraki, posypać pokruszonym serem kozim, orzechami. Skropić oliwą wymieszaną z octem balsamicznym, doprawić solą i pieprzem.

Print Friendly and PDF

Komentarze (1)

Trwa wczytywanie komentarzy...

Facebook

Kontakt


tel.:791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl