tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Bezlgutenowe naleśniki z dżemem malinowym

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 15 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 357,4 kcal \ B - 12,8 g \ W - 46,6 g \ T - 16,1 g \ BŁ - 4,4 g
  1. Mąka jaglana - 30 g (3 łyżki)
  2. Mąka gryczana - 30 g (3 łyżki)
  3. Mąka ryżowa - 10 g (1 łyżka)
  4. Woda - 110 g (1/2 szklanki)
  5. Jajo kurze - 100 g (2 sztuki)
  6. Mleko kokosowe - 50 g (1 porcja)
  7. Erytrytol - 5 g (1 łyżeczka)
  8. Dżem malinowy (niskosłodzony) - 60 g (4 łyżeczki)
  9. Migdały w płatkach - 10 g (1 łyżka)
  10. Maliny mrożone - 60 g (1 porcja)
  11. Jagody mrożone - 50 g (1 porcja)
  12. Czekolada gorzka (70% kakao) - 5 g (1 kostka)

Przygotowanie

*Przygotować ciasto: Jaja rozbić ze szczyptą soli i erytrytolem. Dodać mąki oraz mleko roślinne i wodę (w razie potrzeby dodać więcej płynu). Wymieszać dokładnie i odstawić. Ciasto powinno być dość "lejące". Na patelni delikatnie posmarowanej tłuszczem usmażyć naleśniki. Każdy placek posmarować niskosłodzonym dżemem (najlepiej domowym), złożyć i obsypać ulubionymi dodatkami.

*Z przepisu wychodzi 4-5 placków.

Print Friendly and PDF

Komentarze (1)

Trwa wczytywanie komentarzy...

Facebook

Kontakt


tel.:791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl