Bezglutenowy omlet z bananem i domowym masłem orzechowym

Oceń
Bezglutenowy omlet z bananem i domowym masłem orzechowym

Wskazówki

15 minut  1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
520 kcal \ B-19 g \ W-24 g \ T-39 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Migdały w płatkach – 10 g (1 łyżka)
  • Olej kokosowy – 10 g (1 łyżeczka)
  • Masło orzechowe – 20 g (1 łyżka)
  • Banan – 60 g (1/2 sztuki)
  • Mąka jaglana – 10 g (1 łyżka)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Jajka ubijamy na najwyższych obrotach przez minutę. Dodajemy mąkę i sól i miksujemy, ale na najmniejszych obrotach. Na patelnię dajemy odrobinę oleju i przecieramy ręcznikiem papierowym, tak aby była delikatnie natłuszczona. Ciasto wylewamy na patelnię i smażymy tak długo, aż wierzch delikatnie się zetnie. Przewracamy omlet i chwilę jeszcze smażymy. Przekładamy delikatnie na talerz. Połowę smarujemy masłem orzechowym, układamy plasterki banana i zginamy omlet na pół. Wierzch smarujemy masłem orzechowym, posypujemy płatkami migdałowymi.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz