tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Bezglutenowe ciasteczka z poppingu z kaszy jaglanej

  1. 20 min
  2. 12 porcji
  3. 1 porcja to: 56,4 kcal \ B - 1,4 g \ W - 7,9 g \ T - 2,3 g \ BŁ - 0,6 g
  1. Popping z kaszy jaglanej - 40 g (2 szklanki)
  2. Jajo kurze - 50 g (1 sztuka)
  3. Sól himalajska - 6 g (1 łyżeczka)
  4. Żurawina suszona - 60 g (2 garści)
  5. Miód - 12 g (1 łyżeczka)
  6. Wiórki kokosowe - 18 g (3 łyżki)
  7. Słonecznik łuskany - 20 g (2 łyżki)

Przygotowanie

W miseczce roztrzepać jaja, dodać sól, popping z kaszy jaglanej, żurawinę, wiórki kokosowe, słonecznik (dodatki można dowolnie wymieniać) oraz miód. Wszystko dokładnie wymieszać. Dłonie zwilżyć wodą i z masy formować kuleczki. Rozpłaszczyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180C około 15 minut.

Smacznego!

Print Friendly and PDF

Komentarze (4)

Trwa wczytywanie komentarzy...

Facebook

Kontakt


tel.:791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl