tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Bananowo-kokosowy budyń jaglany z czekoladą

  1. 30 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 432,9 kcal \ B - 8,6 g \ W - 51,6 g \ T - 23,1 g \ BŁ - 3 g
  1. Kasza jaglana - 80 g (1/2 szklanki)
  2. Mleko kokosowe - 100 g (1/2 szklanki)
  3. Woda - 110 g (1/2 szklanki)
  4. Miód - 10 g (1 łyżeczka)
  5. Banan - 120 g (1 sztuka)
  6. Sok z cytryny - 6 g (1 łyżka)
  7. Czekolada gorzka (70% kakao) - 40 g (4 paski)

Przygotowanie

Kaszę jaglaną podprażyć na suchej patelni (do pojawienia się lekko orzechowego zapachu). Przepłukać dokładnie na sitku i umieścić w garnku. Lekko posolić. Zalać mlekiem i wodą. Zagotować i gotować na małym ogniu około 15 minut. Co jakiś czas trzeba sprawdzić czy nie ma potrzeby dolania płynu. Pod koniec dodać miód. Odstawić. Banana zblendować z dodatkiem soku z cytryny, dodać kaszę i miksować przez 1-2 minuty. Masę podzielić na 3 części. Część przełożyć do pucharków, kolejną część wymieszać z czekoladą i przelać do pucharków, przykryć pozostałą masą jaglaną.

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...

Facebook

Kontakt


tel.:791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl