Pralinki orzechowe

Oceń
Pralinki orzechowe

Wskazówki

60 minut  16 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
100 kcal \ B-2 g \ W-5 g \ T-9 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Olej kokosowy – 45 g (3 łyżeczki)
  • Daktyle – 45 g (1 garść)
  • Kakao niesłodzone – 10 g (2 łyżeczki)
  • Sezam – 10 g (1 łyżka)
  • Wiórki kokosowe – 12 g (2 łyżki)
  • Siemię lniane – 10 g (1 łyżka)
  • Orzechy laskowe – 30 g (2 łyżki)
  • Orzechy pecan – 15 g (1 łyżka)
  • Migdały – 30 g (2 łyżki)
  • Nerkowce – 35 g (1 garść)
  • Orzechy włoskie – 30 g (1 łyżka)

Przygotowanie

Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy. Migdały, mieszankę orzechów, siemię lniane i wiórki kokosowe blendujemy (odkładamy część do obtoczenia pralinek). Dodajemy olej kokosowy i odsączone daktyle. Wszystko razem miksujemy – tak by powstała spójna masa. Formujemy kulki i obtaczamy w kakao, sezamie oraz mielonych orzechach.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz