Placuszki proteinowe z bananem

Oceń
Placuszki proteinowe z bananem

Wskazówki

15 minut  1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
532 kcal \ B-31 g \ W-49 g \ T-24 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Banan – 120 g (1 sztuka)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Sól himalajska – 1 g (1 szczypta)
  • Mąka kokosowa – 20 g (2 łyżki)
  • Mąka ziemniaczana – 20 g (1 łyżka)
  • Białko waniliowe – 20 g (1 porcja)
  • Proszek do pieczenia (bg) – 3 g (1/2 łyżeczki)
  • Olej kokosowy – 5 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

Jajka rozbić, dodać banana, erytrol, szczyptę soli. Zblendować. Dodać mąkę, białko, proszek do pieczenia. Zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej olejem kokosowym. Podawać z ulubionymi dodatkami – u mnie były to owoce.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz