Wskazówki
30 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
277 kcal \ B-9 g \ W-22 g \ T-17 g \ BŁ-4 g
Składniki
- Jogurt naturalny – 25 g (1 łyżka)
- Cynamon – 1/4 łyżeczki
- Otręby owsiane – 21 g (3 łyżki)
- Jajo kurze – 50 g (1 sztuka)
- Masło orzechowe – 40 g (2 łyżki)
- Banan – 120 g (1 sztuka)
Przygotowanie
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę, a następnie smażymy na rozgrzanej patelni natłuszczonej kropelką oleju kokosowego. Ogień pod patelnią powinien być niewielki, aby placuszki się nie przypiekły zbyt mocno. Podajemy z czym chcemy. Ja przygotowałam sos z masła orzechowego, odrobiny cynamonu, stewii i jogurtu naturalnego- smak nie każdemu „podejdzie”.