Placuszki owsiane z bananem i masłem orzechowym

Oceń
Placuszki owsiane z bananem i masłem orzechowym

Wskazówki

30 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
277 kcal \ B-9 g \ W-22 g \ T-17 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Jogurt naturalny – 25 g (1 łyżka)
  • Cynamon – 1/4 łyżeczki
  • Otręby owsiane – 21 g (3 łyżki)
  • Jajo kurze – 50 g (1 sztuka)
  • Masło orzechowe – 40 g (2 łyżki)
  • Banan – 120 g (1 sztuka)

Przygotowanie

Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę, a następnie smażymy na rozgrzanej patelni natłuszczonej kropelką oleju kokosowego. Ogień pod patelnią powinien być niewielki, aby placuszki się nie przypiekły zbyt mocno. Podajemy z czym chcemy. Ja przygotowałam sos z masła orzechowego, odrobiny cynamonu, stewii i jogurtu naturalnego- smak nie każdemu „podejdzie”.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz