Placuszki bananowe z malinami

Oceń
Placuszki bananowe z malinami

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
323 kcal \ B-8 g \ W-40 g \ T-17 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Banan – 120 g (1 sztuka)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
  • Mąka kokosowa – 20 g (2 łyżki)
  • Mąka ziemniaczana – 40 g (2 łyżki)
  • Mleko kokosowe – 40 g (4 łyżki)
  • Maliny – 70 g (1 garść)
  • Olej kokosowy – 5 g (1 łyżeczka)
  • Proszek do pieczenia (bg) – 1/2 łyżeczki
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Jajka rozbić, dodać banana, erytrol, szczyptę soli. Zblendować. Dodać mąkę, mleko kokosowe, proszek do pieczenia. Zmiksować. Maliny poprzekrajać, dodać do masy i wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej olejem kokosowym. Podawać z ulubionymi dodatkami – u mnie były to borówki, maliny i sos z jogurtu (w diecie bezmlecznej można użyć jogurt kokosowy), ekstraktu waniliowego oraz syropu klonowego.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz