Wskazówki
15 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
323 kcal \ B-8 g \ W-40 g \ T-17 g \ BŁ-4 g
Składniki
- Banan – 120 g (1 sztuka)
- Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
- Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
- Mąka kokosowa – 20 g (2 łyżki)
- Mąka ziemniaczana – 40 g (2 łyżki)
- Mleko kokosowe – 40 g (4 łyżki)
- Maliny – 70 g (1 garść)
- Olej kokosowy – 5 g (1 łyżeczka)
- Proszek do pieczenia (bg) – 1/2 łyżeczki
- Sól – 1 szczypta
Przygotowanie
Jajka rozbić, dodać banana, erytrol, szczyptę soli. Zblendować. Dodać mąkę, mleko kokosowe, proszek do pieczenia. Zmiksować. Maliny poprzekrajać, dodać do masy i wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej olejem kokosowym. Podawać z ulubionymi dodatkami – u mnie były to borówki, maliny i sos z jogurtu (w diecie bezmlecznej można użyć jogurt kokosowy), ekstraktu waniliowego oraz syropu klonowego.