Placuszki bananowe z dodatkami

Oceń
Placuszki bananowe z dodatkami

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
312 kcal \ B-8 g \ W-35 g \ T-17 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Banan – 120 g (1 sztuka)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
  • Ekstrakt waniliowy – 1 g (kilka kropel)
  • Mąka kokosowa – 20 g (2 łyżki)
  • Mąka ziemniaczana – 40 g (2 łyżki)
  • Proszek do pieczenia (bg) – 3 g (1/2 łyżeczki)
  • Mleko kokosowe – 40 g (4 łyżki)
  • Olej kokosowy – 5 g (1 łyżeczka)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Jajka rozbić, dodać banana, erytrol, szczyptę soli. Zblendować. Dodać mąkę, mleko kokosowe, proszek do pieczenia. Zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej olejem kokosowym. Podawać z ulubionymi dodatkami – u mnie był to krem Super Krówka, banan i orzechy.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

2 komentarze do “Placuszki bananowe z dodatkami”

  1. Wyglądają smacznie ale po co tyle składników?polecam mąka gryczana ok 7 łyżek,1 banan,50 ml mleka(moze byc roslinne) mozna dosłodzic miodem:) blendujemy,smażymy i gotowe !:)

    Odpowiedz

Dodaj komentarz