Pierogi pieczone z pieczarkami

Wskazówki

60 minut  28 sztuk
1 porcja to: xxx kcal \ B-x g \ W-x g \ T-x g \ BŁ-x g

Składniki

  • Mąka orkiszowa jasna – 400g
  • Jajo – 2 sztuki
  • Masło – 120g
  • Sól – 1 łyżeczka
  • Drożdże świeże – 40g
  • Cukier – 1 szczypta
  • Ciepła woda – 3 łyżki
  • Pieczarki – 200g
  • Cebula – 1 sztuka
  • Masło klarowane – 1 łyżka
  • Sól i pieprz – do smaku
  • Ser – odrobina
  • Jajo – do posmarowania pierogów

Przygotowanie

W rondelku rozpuścić masło. Mąkę przesiać do miski. Drożdże przełożyć do miseczki, zalać 3 łyżkami ciepłej wody i dodać szczyptę cukru. Wymieszać i przelać do mąki. Dodać jaja, sól i rozpuszczone masło. Zagnieść ciasto. Rozwałkować i przy pomocy szklanki wyciąć kółka.

Farsz: Pieczarki oczyścić i pokroić drobno. Na patelni podsmażyć cebulkę. Dodać pieczarki i doprawić. Smażyć do momentu, aż będą gotowe. Farsz nakładać na krążki ciasta. Dodać odrobinę startego sera i zlepić brzegi. Wierzch pierogów posmarować rozbitym jajem. Posypać sezamem. Piec w 180C przez 35 minut.

Na hasło ➡️ odzywiajsiezdrowo7 masz 7% rabatu w sklepie targroch.pl. Znajdziesz tam różnego rodzaju: mąki (m.in. orkiszową i gryczaną), słodzidła (m.in. syrop klonowy, daktylowy, z agawy, cukier kokosowy), kasze, ryż, bakalie, oleje itp.

https://www.odzywiajsiezdrowo.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-sniadania/

E-book: Zdrowe i pyszne śniadania

39,99 zł

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania! Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :) Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

Przejdź do sklepu →

0 0 votes
Oceń wpis
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00