Pieczona pierś z indyka z papryką i ziołami

Pieczona pierś z indyka z papryką i ziołami

Wskazówki

60 minut  5 porcji
Wartość odżywcza 1 porcji:
215 kcal \ B-39 g \ W-2 g \ T-5 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Indyk, filet z piersi – 1000 g (1 porcja)
  • Oliwa – 20 g (2 łyżki)
  • Tymianek suszony – 1/2 łyżeczki
  • Bazylia suszona – 1/2 łyżeczki
  • Imbir w proszku – 1/2 łyżeczki
  • Czosnek w proszku – 1/2 łyżeczki
  • Przyprawa papryka ostra – 1/3 łyżeczki
  • Przyprawa papryka słodka – 2 łyżeczki
  • Majeranek suszony – 1 łyżeczka
  • Kolendra suszona – 1/2 łyżeczki

Przygotowanie

Mięso podzielić na mniejsze części lub zostawić w całości. Nasmarować oliwą i porządnie natrzeć przyprawami. Umieścić w rękawie do pieczenia. Odłożyć do lodówki na noc (można pominąć ten etap, ale uważam że mięso dzięki temu jest smacznniejsze). Piekarnik rozgrzać do 200C. Woreczek z mięsem włożyć do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę i piec na środkowym poziomie piekarnika przez 60 min.
Podawać cienko pokrojonego na kanapkach, jako dodatek do sałatki albo mięso do obiadu.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00