Pesto z Suszonych Pomidorów

5/5 - (Ocen: 1)
Pesto z suszonych pomidorów

Wskazówki

10 minut
10 łyżek
Wartość odżywcza 1 łyżki: 84 kcal \ B-2 g \ T-8 g \ W-1 g \ BŁ-1 g
Wartość odżywcza 100 g pesto: 456 kcal \ B-11 g \ T-43 g \ W-7 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Suszone pomidory w oleju – 8 sztuk (80 g)
  • Czosnek – 1 ząbek (5 g)
  • Bazylia, świeża – 1/2 garści
  • Ser parmezan, tarty – 2 łyżki (20 g)
  • Słonecznik, nasiona – 3 łyżki (30 g)
  • Oliwa – 5 łyżek (50 g)
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku

Przygotowanie

Nasiona słonecznika podpraż na patelni. Suszone pomidory, czosnek, bazylię, ser, sól, pieprz, oliwę i nasiona słonecznika wrzuć do pojemnika blendera. Zmiksuj na pesto.

Pesto z suszonych pomidorów nazywane przez niektórych „czerwone pesto” to alternatywa dla sklepowych gotowców. Przygotowując je z tego przepisu, dokładnie wiesz co jesz 🙂

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz