Papryka zapiekana z serkiem wiejskim, mozzarellą i pomidorem

Oceń
Papryka zapiekana z serkiem wiejskim, mozzarellą i pomidorem

Wskazówki

60 minut  1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
268 kcal \ B-22 g \ W-25 g \ T-10 g \ BŁ-6 g

Składniki

  • Pomidor – 170 g (1 średnia sztuka)
  • Serek wiejski – 60 g (3 łyżki)
  • Mozzarella – 45 g (3 plastry)
  • Papryka czerwona – 230 g (1 duża sztuka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Bazylia świeża – kilka listków

Przygotowanie

Paprykę myjemy, ścinamy górę i wydrążamy środek. Serek wiejski łączymy z drobno pokrojonym pomidorem, serem mozzarella i posiekaną świeżą bazylią. Dodajemy sól, pieprz i ulubione przyprawy. Masę przekładamy do wnętrza papryki, przykrywamy ściętą górą i zapiekamy 35- 40 min w temperaturze 180C. Następnie ściągamy „przykrywkę” i zwiększamy temperaturę do 200C aby masa ładnie się spiekła i pieczemy 10 minut.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz