Papryka zapiekana z serkiem wiejskim, mozzarellą i pomidorem

Papryka zapiekana z serkiem wiejskim, mozzarellą i pomidorem

Wskazówki

60 minut  1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
268 kcal \ B-22 g \ W-25 g \ T-10 g \ BŁ-6 g

Składniki

  • Pomidor – 170 g (1 średnia sztuka)
  • Serek wiejski – 60 g (3 łyżki)
  • Mozzarella – 45 g (3 plastry)
  • Papryka czerwona – 230 g (1 duża sztuka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Bazylia świeża – kilka listków

Przygotowanie

Paprykę myjemy, ścinamy górę i wydrążamy środek. Serek wiejski łączymy z drobno pokrojonym pomidorem, serem mozzarella i posiekaną świeżą bazylią. Dodajemy sól, pieprz i ulubione przyprawy. Masę przekładamy do wnętrza papryki, przykrywamy ściętą górą i zapiekamy 35- 40 min w temperaturze 180C. Następnie ściągamy „przykrywkę” i zwiększamy temperaturę do 200C aby masa ładnie się spiekła i pieczemy 10 minut.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00