
Wskazówki
60 minut 1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
268 kcal \ B-22 g \ W-25 g \ T-10 g \ BŁ-6 g
Składniki
- Pomidor – 170 g (1 średnia sztuka)
- Serek wiejski – 60 g (3 łyżki)
- Mozzarella – 45 g (3 plastry)
- Papryka czerwona – 230 g (1 duża sztuka)
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
- Bazylia świeża – kilka listków
Przygotowanie
Paprykę myjemy, ścinamy górę i wydrążamy środek. Serek wiejski łączymy z drobno pokrojonym pomidorem, serem mozzarella i posiekaną świeżą bazylią. Dodajemy sól, pieprz i ulubione przyprawy. Masę przekładamy do wnętrza papryki, przykrywamy ściętą górą i zapiekamy 35- 40 min w temperaturze 180C. Następnie ściągamy „przykrywkę” i zwiększamy temperaturę do 200C aby masa ładnie się spiekła i pieczemy 10 minut.