Owsianka z bananem

Oceń
Owsianka z bananem

Wskazówki

15 minut  1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
558 kcal \ B-18 g \ W-68 g \ T-25 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Mleko – 110 g (1/2 szklanki)
  • Płatki owsiane – 40 g (4 łyżki)
  • Wiórki kokosowe – 12 g (2 łyżki)
  • Kakao niesłodzone – 5 g (1 łyżeczka)
  • Banan – 120 g (1 sztuka)
  • Jagody goji – 8 g (1 łyżka)
  • Orzechy włoskie – 15 g (1 łyżka)

Przygotowanie

Mleko wlewamy do garnka, dosypujemy płatki owsiane i zagotowujemy. Dodajemy wiórki kokosowe i gotujemy na wolnym ogniu przez 5 minut (jeśli będzie za mało mleka, można go jeszcze dolać, bądź zastąpić wodą). W międzyczasie dodajemy kakao. 1/2 banana rozdrabniamy widelcem, resztę kroimy w plasterki. Do płatków dodajemy jagody goji, orzechy oraz rozgniecionego banana. Mieszamy, przekładamy do miseczki i przyozdabiamy plasterkami banana.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz