Wskazówki
15 minut 1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
558 kcal \ B-18 g \ W-68 g \ T-25 g \ BŁ-7 g
Składniki
- Mleko – 110 g (1/2 szklanki)
- Płatki owsiane – 40 g (4 łyżki)
- Wiórki kokosowe – 12 g (2 łyżki)
- Kakao niesłodzone – 5 g (1 łyżeczka)
- Banan – 120 g (1 sztuka)
- Jagody goji – 8 g (1 łyżka)
- Orzechy włoskie – 15 g (1 łyżka)
Przygotowanie
Mleko wlewamy do garnka, dosypujemy płatki owsiane i zagotowujemy. Dodajemy wiórki kokosowe i gotujemy na wolnym ogniu przez 5 minut (jeśli będzie za mało mleka, można go jeszcze dolać, bądź zastąpić wodą). W międzyczasie dodajemy kakao. 1/2 banana rozdrabniamy widelcem, resztę kroimy w plasterki. Do płatków dodajemy jagody goji, orzechy oraz rozgniecionego banana. Mieszamy, przekładamy do miseczki i przyozdabiamy plasterkami banana.