Owoce Pod Kruszonką z Płatków Owsianych i Masła Orzechowego

4.6/5 - (Ocen: 5)
Owoce pod kruszonką z płatków owsianych i masła orzechowego

Wskazówki

15 minut
4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 248 kcal \ B-5 g \ T-12 g \ W-29 g \ BŁ-4 g
Wartość odżywcza 100 g dania: 182 kcal \ B-4 g \ T-9 g \ W-21 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Truskawki – 2 garście (140 g)
  • Nektarynka – 2 sztuki (230 g)
  • Masło orzechowe – 3 łyżki (60 g)
  • Syrop z agawy – 2 łyżki (30 g)
  • Płatki owsiane górskie – 4 łyżki (40 g)
  • Mąka orkiszowa jasna – 3 łyżki (40 g)
  • Wiórki kokosowe – 1 łyżka (6 g)

Przygotowanie

  1. Owoce oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Następnie wyłóż je w naczyniu żaroodpornym.
  2. W kąpieli wodnej połącz masło orzechowe i syrop z agawy (możesz go wymienić na miód, syrop klonowy lub syrop daktylowy). Wymieszaj z płatkami, mąką i wiórkami kokosowymi. Zrób to przy pomocy dłoni.
  3. Kruszonką posyp owoce i piecz ok 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180C.
  4. Podawaj z lodami, keksem z jogurtu naturalnego lub bez niczego (chociaż wersja z lodami jest naj naj naj ).

Owoce pod kruszonką z płatków owsianych i masła orzechowego to pomysł na super szybki i przepyszny deser. Sprawdzi się zawsze wtedy, gdy mamy ochotę na małe „co nieco”. W towarzystwie ulubionych lodów staje się deserem rodem z najlepszych restauracji.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4.6/5 - (Ocen: 5)

Dodaj komentarz