Owoce pod kruszonką z płatków owsianych i masła orzechowego

Owoce pod kruszonką z płatków owsianych i masła orzechowego

Wskazówki

15 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
248 kcal \ B-5 g \ T-12 g \ W-30 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Truskawki – 140 g (2 garście)
  • Nektarynka – 230 g (2 sztuki)
  • Masło orzechowe – 60 g (3 łyżki)
  • Syrop z agawy – 30 g (2 łyżki)
  • Płatki owsiane górskie – 40 g (4 łyżki)
  • Mąka orkiszowa jasna – 40 g (3 łyżki)
  • Wiórki kokosowe – 6 g (1 łyżka)

Przygotowanie

  1. Owoce oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Następnie wyłóż je w naczyniu żaroodpornym.
  2. W kąpieli wodnej połącz masło orzechowe i syrop z agawy (możesz go wymienić na miód, syrop klonowy lub syrop daktylowy). Wymieszaj z płatkami, mąką i wiórkami kokosowymi. Zrób to przy pomocy dłoni.
  3. Kruszonką posyp owoce i piecz ok 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180C.
  4. Podawaj z lodami, keksem z jogurtu naturalnego lub bez niczego (chociaż wersja z lodami jest naj naj naj ).

Owoce pod kruszonką z płatków owsianych i masła orzechowego to pomysł na super szybki i przepyszny deser. Sprawdzi się zawsze wtedy, gdy mamy ochotę na małe „co nieco”. W towarzystwie ulubionych lodów staje się deserem rodem z najlepszych restauracji.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00