Wskazówki
30 minut 10 porcji
Wartość odżywcza 1 porcji:
218 kcal \ B-2 g \ W-20 g \ T-15 g \ BŁ-0 g
Składniki
- Mleko kokosowe – 220 g (1 szklanka)
- Kasza jaglana, ugotowana – 285 g (1,5 szklanki)
- Olej kokosowy – 90 g (3 łyżki)
- Jajo kurze – 50 g (1 sztuka)
- Skrobia ziemniaczana – 150 g (7 łyżek)
Przygotowanie
Ostudzoną kaszę, mleko, skrobię ziemniaczaną, jajo i olej zmiksować na bardzo gładką masę. Niewielką ilość masy wylać na patelnię, delikatnie rozprowadzić i smażyć z obu stron (aż się zarumienią). Podawać z ulubionymi dodatkami.
Czy zamiast mąki ziemniaczanej może być kokosowa ? 🙂
Niestety nie, ciasto by się rozpadło 🙁