Naleśniki z kaszy jaglanej

5/5 - (Ocen: 1)
Naleśniki z kaszy jaglanej

Wskazówki

30 minut  10 porcji
Wartość odżywcza 1 porcji:
218 kcal \ B-2 g \ W-20 g \ T-15 g \ BŁ-0 g

Składniki

  • Mleko kokosowe – 220 g (1 szklanka)
  • Kasza jaglana, ugotowana – 285 g (1,5 szklanki)
  • Olej kokosowy – 90 g (3 łyżki)
  • Jajo kurze – 50 g (1 sztuka)
  • Skrobia ziemniaczana – 150 g (7 łyżek)

Przygotowanie

Ostudzoną kaszę, mleko, skrobię ziemniaczaną, jajo i olej zmiksować na bardzo gładką masę. Niewielką ilość masy wylać na patelnię, delikatnie rozprowadzić i smażyć z obu stron (aż się zarumienią). Podawać z ulubionymi dodatkami.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

2 komentarze do “Naleśniki z kaszy jaglanej”

Dodaj komentarz