Rollsy z serkiem truskawkowym

Rollsy z serkiem truskawkowym

Jaja zmiksować z mlekiem kokosowym (używam Real Thai), kakao, łyżeczką erytrytolu i ekstraktem waniliowym (najlepiej domowym), mąką gryczaną (albo jaglaną). Patelnię rozgrzać, delikatnie natłuścić. Smażyć pod przykryciem z obu stron.

Rollsy z bananem

Rollsy z bananem

Jaja zmiksować z mlekiem kokosowym (używam Real Thai), mąką, kakao, erytrytolem i ekstraktem waniliowym (najlepiej domowym). Patelnię rozgrzać, delikatnie natłuścić. Smażyć pod przykryciem z obu stron.

Placuszki bananowe z musem jagodowym

Placuszki bananowe z musem jagodowym

Jajka rozbić, dodać banana, erytrol, szczyptę soli. Zblendować. Dodać mąkę, mleko kokosowe, proszek do pieczenia. Zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej olejem kokosowym.

Placuszki bananowe

Placuszki bananowe

Jajka rozbić, dodać banana, erytrol, szczyptę soli. Zblendować. Dodać mąkę, mleko kokosowe, proszek do pieczenia. Zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej olejem kokosowym.

Gofry z musem malinowym

Gofry z musem malinowym

Jajka rozbić, oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Banana zblendować z żółtkami, mąką, mlekiem kokosowym, erytrolem, proszkiem do pieczenia. Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.

Naleśniki z musem malinowym i bananem

Naleśniki z musem malinowym i bananem

Do miski wbić jajka, dodać erytrol oraz sól. Zmiksować mikserem. Dodać mąki, mleko kokosowe (lub inne roślinne) oraz wodę. Ponownie wszystko zmiksować. Ciasto powinno być dość lejące. Patelnię porządnie rozgrzać, lekko posmarować tłuszczem (np. pędzelkiem).