Naleśniki z kremem kokosowym i malinami

Naleśniki z kremem kokosowym i malinami

Jaja ubić razem z cukrem kokosowym (erytrolem, ksylitolem, cukrem trzcionowym albo zwykłym), budyniem, mąką, kakao, solą, ekstraktem waniliowym (najlepiej domowym) i mlekiem. Smażyć na patelni lekko przetartej tłuszczem.

Naleśniki a'la bounty

Naleśniki a’la bounty

Jaja ubić razem z cukrem kokosowym (erytrolem, ksylitolem, cukrem trzcionowym albo zwykłym), budyniem, mąką, kakao, solą, ekstraktem waniliowym (najlepiej domowym) i mlekiem. Smażyć na patelni lekko przetartej tłuszczem.

Pieczone pierogi z farszem meksykańskim miniatura

Pieczone pierogi z farszem meksykańskim

Do miski wrzucić mąkę (można zwykłą pszenną), proszek do pieczenia, jajko, cukier, śmietanę, posiekane masło, sól oraz pieprz i dokładnie zagnieść na jednolią masę. Ciasto nie powinno przyklejać się do dłoni.

Placuszki bananowe z dodatkami

Placuszki bananowe z dodatkami

Jajka rozbić, dodać banana, erytrol, szczyptę soli. Zblendować. Dodać mąkę, mleko kokosowe, proszek do pieczenia. Zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej olejem kokosowym. Podawać z ulubionymi dodatkami – u mnie był to krem Super Krówka, banan i orzechy.

Pieczony omlet owsiany

Pieczony omlet owsiany

Płatki owsiane zmielić na mąkę (można od razu użyć mąkę owsianą). Dodać jaja, banany, ekstrakt, kakao, cukier kokosowy (można wymienić na inne słodzidło). Wszystko razem zblendować. Masę wylać na patelnię lekko przetartą tłuszczem.