Wskazówki
30 minut 6 porcji
Wartość odżywcza 1 porcji:
257 kcal \ B-15 g \ W-23 g \ T-13 g \ BŁ-2 g
Składniki
- Jajo kurze – 200 g (4 sztuki)
- Cukier kokosowy – 20 g (2 łyżki)
- Budyń czekoladowy w proszku – 40 g (4 łyżki)
- Mąka orkiszowa – 40 g (4 łyżki)
- Kakao niesłodzone – 10 g (2 łyżeczki)
- Ekstrakt waniliowy – 1 g (kilka kropel)
- Mleko – 150 g (1 porcja)
- Twaróg sernikowy – 500 g (1 porcja)
- Wiórki kokosowe – 50 g (1/2 szklanki)
- Erytrol – 20 g (2 łyżki)
- Sól – 1 szczypta
Przygotowanie
Jaja ubić razem z cukrem kokosowym (erytrolem, ksylitolem, cukrem trzcionowym albo zwykłym), budyniem, mąką, kakao, solą, ekstraktem waniliowym (najlepiej domowym) i mlekiem. Smażyć na patelni lekko przetartej tłuszczem. Twaróg wymieszać z wiórkami kokosowymi i erytrolem (albo innym słodzidłem). Masą posmarować naleśniki i podawać.
Z przepisu wychodzi 6 bardzo sycących naleśników 🙂
Rewelacja ! Dzięki
😉
Niedobre to bylo… szkoda tylko skladnikow…
Dziękuję za komentarz. Dostałam sporo pozytywnych wiadomości od osób, które robiły te naleśniki. Nie wiem dlaczego Pani nie smakowały, ale każdy ma prawo mieć swój gust kulinarny 🙂 Mam nadzieję, że z innych przepisów będzie Pani zadowolona 🙂
Naleśniki rewelacja !!
Bardzo się cieszę 🙂
Bardzo pyszne cała rodzina zadowolona z nowego sposobu na naleśniki pyszne puszyste niczym biszkopt. REWELACJA :*
Cudownie! Bardzo mnie to cieszy 🙂