Najlepsze ciasteczka orzechowo-owsiane

Najlepsze ciasteczka orzechowo-owsiane

Wskazówki

30 minut  24 sztuki
Wartość odżywcza całości:
2450 kcal \ B-50 g \ W-287 g \ T-137 g \ BŁ-25 g

Składniki

  • Masło – 100g
  • Cukier kokosowy lub zwykły – 80g
  • Jajo – 1 sztuka
  • Masło orzechowe – 50g
  • Płatki owsiane górskie – 150g
  • Mąka owsiana (lub zmielone płatki) – 50g
  • Mąka orkiszowa jasna – 80g
  • Mąka ziemniaczana – 25g
  • Proszek do pieczenia –  1 łyżeczka
  • Czekolada lub kropelki czekoladowe

Przygotowanie

Masło i cukier (można dać zwykły, ale kokosowy nadaje fantastyczny, lekko karmelowy posmak) utrzeć. Dodać masło orzechowe i jajko. W osobnej misce wymieszać suche składniki. Dodać do masy z masła i cukru. Wymieszać dokładnie, dodać czekoladę i jeszcze raz wymieszać. Przy pomocy dłoni formować kulki i rozpłaszczać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180C przez 12 minut (opcja góra dół). Po wyjęciu będą miękkie. Trzeba je odłożyć do przestudzeniu. Są obłędne!

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00