Zielony koktajl z mango, awokado i szpinaku
Wszystkie składniki wrzucić do misy blendera i zmiksować na wysokich obrotach. Przelać do naczynia, ozdobić pyłkiem. Podawać od razu.
Wszystkie składniki wrzucić do misy blendera i zmiksować na wysokich obrotach. Przelać do naczynia, ozdobić pyłkiem. Podawać od razu.
W garnuszku zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wanilii, dodać kuleczki tapioki. Gotować pod przykryciem ok 20-25 minut, od czasu do czasu mieszając (mieszałam dość często ponieważ kuleczki przyklejały się do dna garnuszka). W razie potrzeby dolać wodę / rozcieńczone mleo roślinne (ok 100ml).
Można zmiksować wszystko na raz lub przygotować koktajl warstwowy. Do misy blendera wrzucić truskawki i maliny, zalać częścią mleka kokosowego oraz wody i zmiksować na wysokich obrotach. Przelać do naczynia. Do misy wrzucić brzoskwinię bez pestek, dodać resztę mleka, zmiksować i przelać. Podawać od razu.
Mleko zmiksować z wiśniami i malinami. Smoothie przelać do miski. Na wiierzchu ułożyć pokrojone truskawki, borówki, pyłek pszczeli, wiórki kokosowe i chia.
Wszystkie składniki wrzucić do misy blendera i zmiksować na wysokich obrotach. Przelać do naczynia, ozdobić pyłkiem. Podawać od razu.
Owoce przełożyć do misy blendera, dodać erytrol, zalać mlekiem kokosowym i wodą. Zmiksować do uzyskania pożądanej konsystencji. W razie potrzeby można dolać wodę.