Muffiny jajeczne z warzywami

Muffiny jajeczne z warzywami

Wskazówki

20 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
442 kcal \ B-24 g \ W-9 g \ T-34 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Jajo kurze – 300 g (6 sztuk)
  • Papryka czerwona – 80 g (1/2 sztuki)
  • Boczek wędzony – 30 g (3 plastry)
  • Mąka kokosowa – 48 g (4 łyżki)
  • Szpinak – 50 g (2 garści)
  • Suszone pomidory w oliwie – 28 g (4 plastry)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Zioła prowansalskie – 1 szczypta

Przygotowanie

Jajka ubijamy na jednolitą masę. Dodajemy przyprawy (u mnie poza solą, pieprzem i ziołami są suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim). Paprykę, pomidorki, boczek i szpinak siekamy drobno. Do jaj dodajemy warzywa. Mieszamy. Stopniowo dodajemy mąkę (może być ryżowa) i mieszamy, żeby połączyć wszystkie składniki. Formę na babeczki natłuszczamy olejem kokosowym lub oliwą. Masę nakładamy do 2/3 wysokości formy. Pieczemy przez 20-25 minut w 180C, aż masa jajeczna się zetnie.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00