Muffiny jajeczne z warzywami

Wskazówki

20 minut  2 porcje
1 porcja to: 442 kcal \ B-24 g \ W-9 g \ T-34 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Jajo kurze – 300 g (6 sztuk)
  • Papryka czerwona – 80 g (1/2 sztuki)
  • Boczek wędzony – 30 g (3 plastry)
  • Mąka kokosowa – 48 g (4 łyżki)
  • Szpinak – 50 g (2 garści)
  • Suszone pomidory w oliwie – 28 g (4 plastry)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Zioła prowansalskie – 1 szczypta

Przygotowanie

Jajka ubijamy na jednolitą masę. Dodajemy przyprawy (u mnie poza solą, pieprzem i ziołami są suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim). Paprykę, pomidorki, boczek i szpinak siekamy drobno. Do jaj dodajemy warzywa. Mieszamy. Stopniowo dodajemy mąkę (może być ryżowa) i mieszamy, żeby połączyć wszystkie składniki. Formę na babeczki natłuszczamy olejem kokosowym lub oliwą. Masę nakładamy do 2/3 wysokości formy. Pieczemy przez 20-25 minut w 180C, aż masa jajeczna się zetnie.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiady

E-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00