Muffinki z bananem i marchewką

5/5 - (Ocen: 1)
Muffinki z bananem i marchewką

Wskazówki

35 minut
9 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
142 kcal \ B-3 g \ T-7 g \ W-16 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Banan – 2 sztuki (240 g)
  • Wytłoczyny po soku z marchewek – 4 łyżki
  • Jajo – 1 sztuka (50 g)
  • Masło – 1/3 szklanki (70 g)
  • Cynamon – 1 szczypta
  • Mąka orkiszowa jasna – 1 szklanka (130 g)
  • Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka (4 g)

Przygotowanie

  1. Banany rozgnieć przy pomocy widelca, następnie dodaj wytłoczyny, jajo, roztopione masło, szczyptę cynamonu i wymieszaj.
  2. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj, przełóż do foremek na muffiny.
  3. Piecz 30 minut w 180C.
Takie muffinki z bananem i marchewką są świetnym sposobem na zużycie pozostałości po soku z marchewek 🙂

Wyciskarka użyta do przepisu

Współpracuję afiliacyjnie z marką Kuvings. Od każdego zakupu z kodem (odzywiajsiezdrowo) mam marżę, dzięki której mogę utrzymać bloga i tworzyć bezpłatne treści.

Szukasz prostych i zdrowych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram 🙂
Ponad 150tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko!
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz

Item added to cart.
0 items - 0,00