Wskazówki
35 minut
9 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
142 kcal \ B-3 g \ T-7 g \ W-16 g \ BŁ-1 g
142 kcal \ B-3 g \ T-7 g \ W-16 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Banan – 2 sztuki (240 g)
- Wytłoczyny po soku z marchewek – 4 łyżki
- Jajo – 1 sztuka (50 g)
- Masło – 1/3 szklanki (70 g)
- Cynamon – 1 szczypta
- Mąka orkiszowa jasna – 1 szklanka (130 g)
- Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka (4 g)
Przygotowanie
- Banany rozgnieć przy pomocy widelca, następnie dodaj wytłoczyny, jajo, roztopione masło, szczyptę cynamonu i wymieszaj.
- Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj, przełóż do foremek na muffiny.
- Piecz 30 minut w 180C.
Takie muffinki z bananem i marchewką są świetnym sposobem na zużycie pozostałości po soku z marchewek 🙂