Muffinki z Bananem i Marchewką

5/5 - (Ocen: 1)
Muffinki z bananem i marchewką

Wskazówki

35 minut
9 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
142 kcal \ B-3 g \ T-7 g \ W-16 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Banan – 2 sztuki (240 g)
  • Wytłoczyny po soku z marchewek – 4 łyżki
  • Jajo – 1 sztuka (50 g)
  • Masło – 1/3 szklanki (70 g)
  • Cynamon – 1 szczypta
  • Mąka orkiszowa jasna – 1 szklanka (130 g)
  • Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka (4 g)

Przygotowanie

  1. Banany rozgnieć przy pomocy widelca, następnie dodaj wytłoczyny, jajo, roztopione masło, szczyptę cynamonu i wymieszaj.
  2. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj, przełóż do foremek na muffiny.
  3. Piecz 30 minut w 180C.

Takie muffinki z bananem i marchewką są świetnym sposobem na zużycie pozostałości po soku z marchewek 🙂

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz