Muffinki z bananem i marchewką

Muffinki z bananem i marchewką

Wskazówki

35 minut  9 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
142 kcal \ B-3 g \ T-7 g \ W-16 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Banan – 240 g (2 sztuki)
  • Wytłoczyny po soku z marchewek (4 łyżki)
  • Jajo – 50 g (1 sztuka)
  • Masło – 70 g (1/3 szklanki)
  • Cynamon – 1 szczypta
  • Mąka orkiszowa jasna – 130 g (1 szklanka)
  • Proszek do pieczenia – 4 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

  1. Banany rozgnieć przy pomocy widelca, następnie dodaj wytłoczyny, jajo, roztopione masło, szczyptę cynamonu i wymieszaj.
  2. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj, przełóż do foremek na muffiny.
  3. Piecz 30 minut w 180C.
Takie muffinki z bananem i marchewką są świetnym sposobem na zużycie pozostałości po soku z marchewek 🙂

Mam dla Ciebie 10% zniżki (czyli -240zł) na zakup wyciskarki Kuvings Evo820Plus.
>> Wystarczy wejść ten link <<

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00